دکتر محمد رضا صادقپور گفت: از آنجا که هدف اصلی دامپزشکی تامین سلامت افراد جامعه بوسیله ی فراهم آوردن غذای سالم از طریق کنترل و نظارت بر فراورده های خام دامی از ابتدای تولید تا زمان مصرف می باشد، کشتارگاه ها نیز به عنوان بخشی از زنجیره تولید فراورده های خام دامی تحت نظارت دائم کارشناسان دامپزشکی می باشند.
وی نظارت بر روند کشتار را شامل دو بخش بهداشتی و شرعی دانست و ادامه داد مسئولین فنی بهداشتی بخش خصوصی و دولتی و همچنین ناظرین ذبح شرعی به عنوان نمایندگان دامپزشکی به صورت دائم بر کلیه مراحل ذبح و سلامت لاشه ها و کیفیت استحصال گوشت مرغ نظارت می نمایند.
این مقام مسئول ضمن اشاره به نقش مهم ناظرین در تضمین کیفیت و سلامت گوشت مصرفی شهروندان و جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک و وارد شدن مواد غذایی آلوده به چرخه مصرف خانواده ها گفت: این نظارت ها در زمینه های کنترل بهداشتی خودروهای حمل طیور زنده، بازرسی بهداشتی قبل و پس از کشتار، کنترل بهداشتی خطوط تولید و محیط کشتارگاه همچنین نظارت بهداشتی بر سالن های قطعه بندی و بسته بندی، سردخانه ها و خودروهای سردخانه دار می باشد.
صادقپور در پایان افزود: علاوه بر خط کشتار، خودروهای ورودی به کشتارگاه ها نیز از نظر داشتن گواهی حمل بهداشتی و خودروهای خروجی از نظر دارا بودن گواهی شستشوی قفس و خودرو کنترل شده تا با رعایت اصول بهداشتی حمل، تا حد ممکن از انتقال و شیوع بیماری های خطرناک طیور در مناطق مختلف جلوگیری شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024